Joost Willemze
Harp
Harp
Blokfluit
Viool
Contrabas
Klarinet
Het zijn niet uitsluitend de (bijna-)miljonairs die grotere giften schenken aan goede doelen, musea, onderzoeken of bijv. sportprojecten. In toenemende mate geven Nederlanders met een ruim boven modaal inkomen, tijdens hun leven al € 5.000,00 of meer weg aan een doel dat hen aanspreekt, dat leeft voor hen. En warm geven heeft één voordeel boven ‘koud’ geven: je ziet er zelf nog resultaat van. En dat geeft voldoening.
De oplage wordt verspreid als bijlage naar de abonnees van Elsevier en Quote. Totale oplage 93.000 exemplaren.
Het Corona-virus raakte velen, ook onze SEM-musici. Concerten en andere optredens werden afgezegd. Geen werk betekende geen inkomen, terwijl de vaste kosten allemaal doorgingen. Ook de onderhoudskosten van hun instrument. Dat leidde tot schrijnende situaties. Wij wilden onze musici hiermee graag financieel 'een handje’ helpen.
Voor een musicus is het instrument immers zo'n 'kostbaar' bezit en de brug naar de passie: muziek maken. Daarom wilden we hen de mogelijkheid bieden om bij SEM een aanvraag in te dienen voor de bijdrage in deze onderhoudskosten van het instrument dat zij via SEM hebben kunnen aanschaffen. Het onderhouden van een muziekinstrument hoort immers bij de ‘vaste lasten’ van een muziekpraktijk en deze lopen door ook als er geen concerten gegeven kunnen worden.
Door Tom van der Velpen
Idske Bakker is sinds 2019 directrice van Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM). De stichting ondersteunt elk jaar tientallen musici met de aankoop van een eigen instrument. De gedreven directrice probeert musici op verschillende manieren te helpen tijdens deze crisis. Een boeiend interview over dure instrumenten, zorgen over muzikanten en de toekomst van de muziekindustrie. >>>
15-jarige Stichting Eigen Muziekinstrument voorziet in groeiende behoefte bij jonge muzikanten en betrokken donateurs
‘Impact philantropy’ tendens bij vermogende muziekliefhebbers in tijdperk van kunstbezuinigingen >>>
"Het maakt mij ontzettend blij en dankbaar dat ik steun heb mogen ontvangen van SEM bij het aanschaffen van mijn Ibach vleugel. Na mijn afstuderen in 2019 voor de master klassieke piano in Zwolle kwam ik erachter dat het echt een luxe is om op vleugels te kunnen studeren. In mijn zoektocht naar een geschikt instrument heb ik de tijd kunnen vullen met het studeren op een piano, gekocht via Marktplaats, hierin miste ik de verfijning en diepgang in klank. Tot ik stuitte op een prachtige Ibach vleugel met een subtiele klank en een betrouwbaar mechaniek. Nu ben ik de trotse eigenaar van dit instrument."
"Toen ik de boxwood set van mijn leraar mocht lenen om het Beethoven septet op te spelen was ik direct verkocht. Zowel medestudenten, menig professionele klarinettisten als ikzelf waren onder de indruk van deze instrumenten. Ik stelde direct vast dat het een verrijking voor mijn verdere ontwikkeling ging zijn. Graag wil ik zowel de donateurs als Stichting Eigen Muziekinstrument enorm bedanken voor het mogelijk maken van deze aankoop.
Ik ben verheugd vanaf heden deel uit te maken van de SEM-community!
"Dankzij SEM was het voor mij mogelijk om mijn eerste eigen hoorn te kopen, een droom die uit is gekomen. Bij de start van mijn studie aan het conservatorium werd het toch echt tijd om een eigen instrument aan te schaffen. Na een zoektocht werd ik verliefd op deze hoorn. Dit instrument geeft ongelooflijk veel nieuwe mogelijkheden, vooral op het gebied van klankkleur. Met deze hoorn kan ik jaren vooruit en hoop ik grote stappen kunnen zetten. Ik wil SEM enorm bedanken voor de hulp bij het aanschaffen van dit instrument en daarmee de hulp bij mijn muzikale ontwikkeling."
Uw persoonlijke gegevens en privacy worden volledig beschermd.
Privacyverklaring
RSIN: 815 607 398
KVK: 341 555 18
Stuur mij SEM Nieuws.
Woudenbergseweg 11
3953 ME Maarsbergen
Postbus 192, 3950 AD Maarn
info@stichtingeigenmuziekinstrument.nl
www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl