Logo SEM 2023 definitief

Concertagenda 2023 | 2024

Fluweel foto

10 september 2023

Zomerconcert Ensemble Fluweel | Bomenmuseum Doorn, 11.30

Deze zomer spelen SEM-musici in de openlucht bij het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn. Het Bomenmuseum heeft van juni tot en met september een zomerserie met verschillende concerten op de zondagochtend.

Ensemble Fluweel is een trio bestaande uit Rosanne van Bers (fluit), Kardelen Buruk (altviool) en Falou Lansink (cello). Fluweel is zacht, stijlvol en comfortabel. De drie jonge bevlogen professionele musici creëren met groot enthousiasme een unieke ervaring voor hun publiek.

De ontvangst is vanaf 11.00. Het concert start om 11.30. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 24,50 inclusief koffie/thee bij aankomst. Reserveer nu uw tickets via onderstaande button.

11 september 2023

Voorlinden Klassiek | Museum Voorlinden, 10.00

Speciaal vanwege de gloednieuwe concertvleugel van Steinway & Sons in Museum Voorlinden organiseren we de eerste Voorlinden Klassiek al op 11 september. Achter de gloednieuwe concertvleugel van Steinway & Sons mogen drie jonge talenten plaatsnemen: Ischico Velzel, Alexandra Kaptein en Kasper Schonewille. Zij brengen een gevarieerd programma met werken van onder andere Schubert, Chopin en Albéniz. U kunt bij de opening van deze concertserie zijn door uw tickets te reserveren via onderstaande button.

U kunt zich aanmelden voor dit evenement via onderstaande button.

Kana trio

6 oktober 2023

Kaña Trio | Singer Laren, 11.00

De heren van het Kaña Trio, Hugo Pereira, João Sequeira en Rens Rutten, spelen alle drie marimba. De jonge percussionisten wonnen het Grachtenfestival Conservatorium Concours in 2022. In Singer Laren spelen zij een programma met onder andere Ravel, Poulenc en Reich.

Eline Hensels

3 november 2023

Eline Hensels | Singer Laren, 11.00

Cellist Eline Hensels won eerste prijzen tijdens het Cello Biënnale Concours in Amsterdam, het Prinses Christina Concours en het Nederlands Britten Celloconcours. Ze trad meerdere malen op in het Concertgebouw in Amsterdam en was te horen op de radio en op de Nederlandse televisie. In 2020 maakte ze haar debuut in de grote zaal van het Concertgebouw Amsterdam met het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Gerbrich Meijer

6 november 2023

Gerbrich Meijer en het ADAM Quartet  |                   Museum Voorlinden, 10:00

Klarinettist Gerbrich Meijer en het ADAM Quartet spelen het klarinet kwintet van Mozart en het stuk Adoration van Florence Price. Gerbrich Meijer studeert momenteel aan de Royal Danish Academy of Music, ze was genomineerd voor de Grachtenfestival Prijs 2022 en zal in seizoen 23/24 deelnemen aan Dutch Classical Talent.

Ischico Velzel

12 november 2023

Ischico Velzel | Podium de Mess, 11.00 

Ischico Velzel is een jonge pianiste die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Ze heeft mogen spelen in Muziekgebouw aan ‘t IJ, Casa Battló in Barcelona en Sloane Square in Londen en was te horen op NPO Klassiek. In dit programma neemt Ischico het publiek mee op een muzikale reis waarin ze de brug slaat tussen volksmuziek, klassieke muziek en haar eigen muziek.

Jorinde Gray

12 november 2023

Jorinde Gray en Duco Burgers  | Podium de Mess, 11.00 

Violist Jorinde Gray en pianist Duco Burgers spelen stukken van Kreisler en Grieg. Jorinde Gray won tot twee keer toe de prijs voor beste vertolking van een hedendaagse compositie op het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Duco Burgers won in 2001 de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazersensemble met het stuk De Kloof, dat op het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw te Amsterdam werd uitgevoerd.

NKO academisten strijktrio

1 december 2023

NKO Academisten Strijktrio  | Singer Laren, 11.00 

De leden van dit ensemble bestaande uit violist Stephanie van Duijn, altviolist Elias Zaabi Saez en cellist Nil Domenech, waren academisten van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest seizoen 22/23. Zij spelen stukken van Beethoven, Schubert en de Hongaarse componist, en voormalig dirigent van het Philharmonisch Orkest van Boedapest, Ernst von Dohnanyi.

Lucie Horsch

4 december 2023

Lucie Horsch en Ramon van Engelenhoven  | Museum Voorlinden, 10.00 

Blokfluitist Lucie Horsch won al een Edison, een Opus Klassiek en de Nederlandse Muziekprijs. Naast blokfluit studeert Lucie momenteel ook piano en zang. Pianist Ramon van Engelenhoven soleerde al in zalen als het Concertgebouw en TivoliVredenburg en won eerste prijzen op het Internationaal Steinway Pianoconcours en het Prinses Christina Concours.

Colori Ensemble

5 januari 2024

Colori Ensemble  | Singer Laren, 11.00 

Het Colori Ensemble in triobezetting bestaat uit Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo) en Arjan Jongsma (marimba). Het ensemble was regelmatig op Radio 4 te beluisteren en gaf concerten in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, de Nieuwe Kerk Den Haag en op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Ze spelen een gevarieerd programma met onder andere stukken van Ravel, Poulenc, Dvorak en Bartok.

Felix Quartet

2 februari 2024

Felix Quartet  | Singer Laren, 11.00 

De vier jonge, ambitieuze en gepassioneerde musici van het Felix Quartet vonden elkaar in hun gemeenschappelijke liefde voor kamermuziek tijdens de periode van de corona-lockdown. Na eerder in verschillende bezettingen samen te hebben gespeeld tijdens hun studie, in het European Union Youth Orchestra (EUYO) en de Academie van het Concertgebouworkest besloten ze in december 2021 een vast strijkkwartet te vormen.

Dianto Reed Quintet

5 februari 2024

Dianto Reed Quartet  | Museum Voorlinden, 10.00 

Het Dianto Reed Quintet is een kamermuziekensemble bestaande uit vijf jonge Spaanse muzikanten en is gevestigd in Amsterdam. Door vijf verschillende houtblaasinstrumenten te combineren heeft dit ensemble een verscheidenheid aan timbres dat het mogelijk maakt om een uniek geluid te produceren. Het ensemble won de Grachtenfestival Prijs, het Storioni Concours en de publieksprijs van Dutch Classical Talent 22/23.

Fiona Robertson

11 februari 2024

Glasgow Duo | Podium De Mess, 15.30 

Violist Fiona Robertson en pianist Philip Sharp ontvingen beiden vele belangrijke prijzen en beurzen sinds ze samen studeerden aan de Chetham's School of Music in Manchester. Het Glasgow Duo neemt de luisteraar mee terug naar de twintigste eeuw met stukken van Ravel, Prokofjev en Stravinsky.

Dahlia Trio

11 februari 2024

Dahlia Trio | Podium De Mess, 15.30 

Dahlia Trio, bestaande uit Elisa Sgorbini (klarinet), Myrto Tzelisi (piano) en María Laura Miguélez Torres (cello), is een gepassioneerd ensemble dat is gevormd aan het Utrechts Conservatorium. Ze spelen het Brahms klarinet-piano-cello trio, ook bekend als het Trio in a op. 114, één van de meesterwerken uit de kamermuziek.

Thomas Dulfer

1 maart 2024

Thomas Dulfer en Deborah Witteveen | Singer Laren, 11.00           

Fagottist Thomas Dulfer en saxofonist Deborah Witteveen zijn beiden aanstormende talenten in de klassieke muziekwereld. Al op jonge leeftijd wonnen zij afzonderlijk van elkaar prijzen bij het Prinses Christina Concours en werden onderscheiden met de Classic Young Masters Award. Samen maakten ze deel uit van het JongNBE, de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble.

MAAT saxophone quartet

11 maart 2024

MAAT Saxophone Quartet  | Museum Voorlinden, 10.00 

Het MAAT Saxophone Quartet is sinds 2019 verbonden aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. In 2022 wonnen zij de Dutch Classical Talent Award en het kwartet bracht al twee CD’s genaamd ‘’Ciucades’’ (2020) en Renascer (2023) uit. In hun nieuwe programma ‘’No one is too small’’, speelt MAAT 6 compleet nieuwe stukken voor hun project over klimaatverandering.

Onze musici over SEM

"Dankzij SEM heb ik een prachtige harp kunnen aanschaffen. Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe instrument, het geeft me de kans om mij verder te ontwikkelen in de muziek. Het opvallende is dat de harp over de hele range een prachtig geluid voortbrengt, in de bovenste octaven is het instrument helder en sprankelend, in de lagere octaven beschikt het over stevige, diepe bastonen. De aankoop van dit instrument had zonder de steun van SEM niet gerealiseerd kunnen worden."

Joost Willemze

Harp

"Dankzij SEM kon ik zowel een moderne- als barokstrijkstok aanschaffen. Daardoor kan ik me eindelijk verder ontwikkelen als violiste en barokvioliste zonder afhankelijk te zijn van onzekere huur- en bruikleen systemen. Bij Andreas Grütter kon ik uit een selectie zelfontworpen barokstrijkstokken verschillende modellen uitproberen. Ik ben SEM enorm dankbaar voor hun financiële ondersteuning die het mogelijk maakt me verder in de professionele muziekwereld te ontplooien."

Hannelore de Vuyst

Strijkstok

"Nadat ik strijkstokken van anderen had uitgeprobeerd had ik een beetje een idee wat ik wilde qua klank: puur, helder en wat minder grof dan wat ik gewend was. Bij verschillende bouwers in heel Nederland heb ik ongeveer 50 verschillende stokken uitgeprobeerd. Mijn keuze viel op een Tubbs. Een hele mooie strijkstok gebouwd in Londen rond het jaar 1900. 
Ik ben er erg blij mee en trots op het feit dat dit mijn stok is. Ik hoop dat ik hier nog vele jaren mooie concerten mee mag geven!"

Tim Brackman

Strijkstok

Privacy | RSIN | KvK

Uw persoonlijke gegevens en privacy worden volledig beschermd. 
Privacyverklaring

RSIN: 815 607 398
KVK: 341 555 18

Aanmelden voor SEM Nieuws

Stuur mij SEM Nieuws.

Contact

Woudenbergseweg 11
3953 ME Maarsbergen
Postbus 192, 3950 AD Maarn

info@stichtingeigenmuziekinstrument.nl
www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl