Zoë Knoop

Harp

Jarenlang heb ik een mooie maar oude Lyon & Healy Style 23 bespeeld. Voor de vooropleiding en het begin van mijn studie was het prima, maar naarmate ik meer klank en kracht ontwikkelde werd duidelijk dat de harp het niet meer aankon. De intonatie klopte niet meer en ik moest me altijd erg inhouden om niet over de grenzen van het instrument te gaan. Voor mijn bachelor eindexamen en soloconcerten met orkest heb ik dan ook een beter instrument moeten lenen.

Een lange zoektocht naar fondsen volgde en ik ben dan ook erg blij dat ik met behulp van SEM eindelijk een prachtige nieuwe harp heb kunnen aanschaffen.

Tijdens een klein harpfestival in Leerdam, waarvoor een harpbouwer uit Italië speciaal met een vrachtwagen vol harpen naar Nederland is komen rijden, heb ik mijn nieuwe liefde gevonden, een Salvi Iris. De klank en de helderheid van dit instrument spraken me direct aan en ik kan zelfs tot in het hoogste octaaf goed articuleren en klank maken zonder ook maar enigszins iets te forceren. Dit zorgt natuurlijk voor een gigantische motivatie en meer mogelijkheden in mijn carrière als harpiste. Ik ben SEM hier ontzettend dankbaar voor!