Yannic Forster

Yannic Forster

Piano

Vijf jaar geleden heb ik deze e-piano ontdekt. Sinds dien heb ik er regelmatig naar gekeken en erover gedroomd hoe het zou zijn als dit instrument in mijn kamer zou staan. Nu wordt deze droom werkelijkheid. Ik heb dit instrument gekozen omdat het de voordelen van een elektrische piano combineert met een echte hamermechaniek voor een authentiek spelgevoel. Door de meegeleverde versterking heeft dit instrument een buitengewone klankkwaliteit en expressiviteit die mij tijdens het spelen inspireert en mij de mogelijkheid geeft om dieper in de wereld van muziek te duiken.
Zoals algemeen bekend is, is de piano natuurlijk het beste instrument ;) Maar de grote nadeel is dat je helaas niet kan meenemen, en: geen piano = geen optreden.

De afgelopen tijd kwamen steeds meer mogelijkheden op mijn pad om mijn eigen composities te laten horen en met dit instrument kan ik nu op plekken optreden waar normaalgesproken geen piano staat. Daarom vertegenwoordigt dit instrument niet alleen een belangrijke aanvulling op mijn muzikale uitrusting, maar het opent ook de deur naar nieuwe mogelijkheden en groei in mijn ontwikkeling als musicus. Tegelijkertijd geeft het mij de mogelijkheid om thuis goed en effectief te studeren zonder dat de buren wakker worden.

Naast studeren wil ik vooral veel concerten spelen met mijn Yannic Forster Trio en het publiek met mijn muziek meenemen op een muzikale reis van vele eeuwen oude ritmes uit het Midden-Oosten tot hedendaagse westerse klanken.