Wouter Swinkels

Contrabas

Voor elke musicus is het van levensbelang een goed instrument te hebben.

Voordat ik de aanvraag voor SEM deed, speelde ik op een oude Boheemse contrabas. Dit was een redelijk instrument, maar naarmate ik verder kwam in de muzikale wereld, merkte ik dat ik door het instrument werd tegengehouden. Het instrument liet me niet toe te spelen zoals ik zou willen. De toets was lastig te bespelen, en de klank was niet groot genoeg.

Toen kwam ik in 2010 op het spoor van een geweldig instrument, gebouwd door Harry Jansen(2010). Het instrument paste precies met hoe ik muziek wilde maken. Een makkelijk te spelen instrument met een enorme klank in het laag, en een soepele klank in de hogere registers. Ik was veel meer in staat dynamische verschillen te maken, kleuren te maken, kortom muziek te maken.

Helaas hangt aan een geweldig instrument een prijskaartje, die ik als conservatoriumstudent nooit zou kunnen betalen. Toen kwam ik in aanraking met mevrouw van Beuningen, en begon het er op te lijken dat ik het instrument kon aanschaffen. Ik ben SEM ontzettend veel dank verschuldigd voor het harde werk dat geleverd is om de aanschaf van mijn droom instrument mogelijk te maken! Blijf alstublieft nog veel meer musici zo blij maken als u mij blij heeft gemaakt!