Veerle Schutjens

Cello strijkstok

Al een tijd was ik op zoek naar een nieuwe cello strijkstok. Zoals men weet is de strijkstok minstens zo belangrijk als het instrument. De stok die ik hiervoor had leek minder bij mij te zijn gaan passen en ik voelde me geremd in de zoektocht naar klankkleuren en finesses waarvan ik weet dat ze uit mijn instrument te halen zijn.

Toen kwam deze prachtige strijkstok van Jan Strumphler op mijn pad. De stok leek gemaakt te zijn voor mijn cello: ze halen het beste uit elkaar naar boven. De strijkstok is flexibel, heeft en geweldige balans en een warme klank, geeft me de mogelijkheid om me als musicus veel verder te ontwikkelen en inspireert me daar enorm toe.

Jan Strumphler is erg coulant geweest en heeft mij de stok enkele maanden in bruikleen gegeven terwijl ik ondertussen naar financiering op zoek ben gegaan.

Uiteindelijk kwam ik met Aleid van Beuningen van Stichting Eigen Muziekinstrument in aanraking. Mede dankzij de bijdrage van deze stichting heb ik deze bijzondere strijkstok nu kunnen aanschaffen, waarvoor ik zeer dankbaar ben!