Tim Brackman

Viool strijkstok

Enkele jaren geleden hoorde ik voor het eerst over de Stichting Eigen Muziekinstrument. Mijn zusje (Anne Brackman) heeft destijds met behulp van de SEM een prachtige houten dwarsfluit kunnen aanschaffen. Ik heb toentertijd met Anne ook al eens op één van de presentatie concerten mogen spelen. Kortom ik kende de Stichting en met name mevrouw van Beuningen al dus dit was voor mij een bekend traject om een aanvraag in te dienen voor het verwezenlijken van mijn droom. Een mooie eigen strijkstok!

Een jaar geleden begon mijn zoektocht naar een nieuwe strijkstok. Nadat ik strijkstokken van anderen had uitgeprobeerd had ik een beetje een idee wat ik wilde qua klank: puur, helder en wat minder grof dan wat ik gewend was. Ik had het idee dat een Tubbs stok wel wat voor mij kon zijn. Toch ben ik daar niet bewust naar op zoek gegaan omdat ik zo breed mogelijk wilde beginnen met mijn zoektocht. Ik wilde er zeker van zijn dat ik de juiste stok voor mezelf zou kiezen. Volgens mij heb ik bij verschillende bouwers in heel Nederland ongeveer 50 verschillende stokken uit kunnen proberen. En waar kwam ik uiteindelijk mee thuis…? Jawel, een Tubbs! Een hele mooie strijkstok gebouwd in Londen rond het jaar 1900.

Ik speel er nu al enkele maanden mee en ben er nog steeds erg blij mee en trots op het feit dat dit mijn stok is. Zelfs verschillende docenten vonden het een erg fijne stok! Daarom wil ik hierbij de Stichting Eigen Muziekinstrument en met name mevrouw van Beuningen hartelijk danken voor hun hulp bij het financieren van deze stok. Ik hoop dat ik hier nog vele jaren mooie concerten mee mag geven!

Website: www.timbrackman.com