Thomas Rouw

Gitaar

Wat fantastisch dat een stichting als SEM bestaat. Een stichting die musici financieel ondersteunt in de aankoop van instrumenten. Een stichting die het risico wil nemen om te investeren in jonge talentvolle musici. Musici die nog geen grote carrières hebben en die nog veel moeten ontwikkelen en waarmaken. Wat is het dan fijn dat SEM achter je staat en jou die kansen geeft die je nodig hebt om je verder te ontwikkelen.

Zelf ben ik op mijn dertiende begonnen met klassieke gitaarlessen na eerst 6 jaar klarinet gespeeld te hebben. Noten lezen ging dus al en al gauw had ik door dat ik voor gitaar heel wat meer talent had dan voor klarinet. In mijn 3e jaar heb ik de een gitaar gekocht van Henk van den Broek. Een uitstekende studiegitaar die op dat moment perfect bij mij paste. Op mijn 19e ben ik naar het conservatorium gegaan in Leuven waar ik les had van Rapahella Smits. In het 2e jaar vertelde ze mij dat het tijd werd voor een concertgitaar en dat ik voor aanvang van het 3e jaar een nieuwe gitaar nodig had zodat ik mijn bachelorexamen op een betere gitaar kon spelen. Natuurlijk wilde ik dat ook maar waar moest ik in godsnaam dat geld vandaan halen. Ik had werkelijk geen flauw idee en ik verdiende veels te weinig bij om daadwerkelijk te sparen.

Naast dat ik te weinig geld had kon ik de juiste gitaar ook niet vinden en zodoende heb ik mijn bachelorexamen gedaan op mijn studiegitaar waar ik toen al 8 jaar op speelde. Sinds oktober 2012 ben ik een Erasmusjaar gestart in Detmold, Duitsland. Daar heb ik les van Dale Kavanagh. Ik vertelde haar over mijn zoektocht naar een nieuwe gitaar en ze vertelde dat ze een gitaar te koop had van Kolea Panhuyzen. Een wereldbekende gitaarbouwer dus ik was natuurlijk nieuwsgierig. Ik was meteen verkocht en wist dat dit het instrument was wat ik wilde hebben. Op dat moment hoorde ik via vrienden van SEM en alles viel op zijn plek. Binnen enkele maanden had ik de beschikking over een nieuw instrument. Ongelooflijk blij!! SEM héél héél erg bedankt en in het bijzonder Aleid van Beuningen natuurlijk.

SEM heeft me verteld dat ik de enige klassiek gitarist ben die zij geholpen hebben tot dusver en dus hierbij wil ik een beroep doen, uiteraard op alle musici maar in het bijzonder talentvolle gitaristen om SEM aan te werven voor financiële ondersteuning van hun instrument.