Thomas Dulfer

Fagot

Ik wil de Stichting Eigen Muziekinstrument ontzettend bedanken voor hun hulp bij het aanschaffen van een fagot die bij mij past. Fagotten zijn blaasinstrumenten die erg prijzig kunnen zijn en daarom ook moeilijk om aan te schaffen.

Op het moment dat ik op zoek ging naar een nieuw instrument was ik al tegen vele problemen opgelopen met mijn oude instrument. De zuiverheid was lastig te behouden en bepaalde noten waren niet mogelijk omdat deze voor kleine handen was gebouwd.

Ik ben bij dit instrument gekomen toen ik in 2012 een masterclass volgde bij Helma van den Brink, tweede fagottist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Omdat zij wat in mij zag heeft zij mij toen haar tweede fagot uitgeleend om een keer te kunnen voelen hoe het is om op een professioneel instrument te spelen. Nadat ik hem geleend had werd het voor mij snel duidelijk dat dit instrument precies bij mij paste en dat het eigenlijk geen optie was om terug te gaan naar mijn oude instrument. Ik kon meteen veel meer met klank en het was veel makkelijker om zuiver te spelen. Ik heb toen met Helma afgesproken dat ik de fagot kon huren totdat ik de financiële mogelijkheden had om het instrument te kunnen kopen.

Ik ben tijdens het huren op zoek gegaan naar mogelijkheden om het instrument aan te kunnen schaffen en vond toen gelukkig de Stichting Eigen Muziekinstrument die mij voor een belangrijk deel heeft kunnen helpen waardoor het voor mij mogelijk werd om het instrument te kopen.

Al voordat ik op dit instrument speelde deed ik mee met concoursen, maar daar bleek iedere keer dat mijn toenmalige instrument mij belemmerde en dan vooral met betrekking tot de zuiverheid. Mijn nieuwe instrument zorgde er voor dat ik veel meer met de muziek kon en dat ik niet voornamelijk bezig hoefde te zijn met te proberen de noten zuiver te spelen. Ik kon echt beginnen met muziek maken. Dit heeft er voor gezorgd dat ik veel zekerder aan een concours mee kon doen en ik heb hierdoor inmiddels ook verschillende prijzen gewonnen, waaronder een 1e prijs bij de voorrondes van het Prinses Christina Concours en kortgeleden een Classic Young Master Award.

Nogmaals wil ik de Stichting bedanken voor de geweldige hulp en adviezen om het gehele financiële plaatje rond te krijgen en mijn muzikale mogelijkheden hiermee te vergroten.

Thomas Dulfer