Syrinx Jessen

Dwarsfluit

Ik wil de stichting Eigen muziek Instrument ontzettend bedanken voor de ondersteuning bij het kopen van mijn nieuwe dwarsfluit! Na een lange zoektocht heb ik het instrument van mijn leven gevonden, een prachtige gouden Emanuel fluit.

Ik had veel (technische)problemen met mijn instrument en dat kan een musici zo ongelofelijk onzeker maken.
Bijna 2 jaar lang heb ik verschillende instrumenten uitgeprobeerd, en ook verschillende bouwers bezocht.

Toen ben ik in contact gekomen met Emanuel Arista en hij vertelde dat de Wiener Philharmoniker op dat moment een gouden instrument van hem had. De Wiener Philharmoniker ging op tour en deze gouden fluit hadden ze op dat moment niet nodig. Ik ben direct naar Wenen gegaan en ik heb de fluit opgehaald. Emanuel Arista stelde voor om het instrument voor langere tijd uit te proberen. Dit is natuurlijk een ongelofelijke luxe geweest, vrijwel geen enkele fluitbouwer leent je een instrument voor zo’n langere periode. Ik was al snel dol verliefd op dit instrument.

Ik speel sinds december solo fluit bij de Mannheimer Philharmoniker en ik merk bij het spelen in het orkest wat voor een groot verschil dit instrument maakt. Het heeft een warme, grote, heldere klank en je kunt er fantastische kleuren mee maken. Ik bedank de Stichting eigen muziekinstrumenten voor het mogelijk maken van deze aanschaf. In het bijzonder wil ik Aleid van Beuningen bedanken voor haar hulp bij het zoeken naar andere fondsen en haar adviezen.