Stijn van Uffelen

Viool

Toen ik voor het eerst bij vioolbouwer Huub van Dael langsging probeerde ik kort even het instrument dat hij net had gebouwd, ook al was de lak nog niet droog genoeg om haar mee naar huis te mogen nemen. Een gloednieuw instrument met al zo’n gezonde open klank vond ik interessant en toen ik haar een tijdje later wel op proef mee mocht werd ik alleen maar enthousiaster.

Kleurrijk en levendig zijn woorden die ik aan de klank koppel, over het hele register lijkt een fijne gouden glans te zitten. Als ik haar van een afstandje hoor komt elk geluid op een gezonde en rustgevende manier over. Ik had lang gezocht naar een nieuw instrument en veel violen vergeleken, waardoor ik het gevoel had dat ik alleen maar meer vraagtekens kreeg over de instrumenten die ik probeerde. En toch wist ik zo snel dat ik met deze viool verder wilde werken. Met dit instrument vind ik de klank en diepgang die ik wil overbrengen op publiek.

De aanschaf van een muziekinstrument is een lastige keuze, ook omdat ik als muziekstudent financieel niet in staat ben zo’n groot bedrag neer te leggen. Ik ben SEM ontzettend dankbaar voor het mogelijk maken van deze aanschaf en voor de prettige en actieve manier van steun tijdens de aanvraagperiode!