Stanislav Jusofovic

Accordeon

Voor een toppresentatie heeft een musicus een topinstrument nodig!

Tijdens mijn middelbare schoolopleiding in Servië, het land waar ik oorspronkelijk vandaan kom, had ik nooit gedacht dat ik me ooit in Nederland zou vestigen en dat ik dan zulke bijzondere en aardige mensen om mij heen zou hebben.

Het begon zo… op advies van mijn neef en gedreven door mijn grote nieuwsgierigheid ben ik in december 2004 naar Nederland verhuisd voor mijn studie aan de Fontys Hogeschool (accordeon) te Tilburg. Na afronding van mijn bachelorstudie heb ik in Tilburg een masterstudie accordeon gedaan om 2 jaar later, inmiddels als Nederlandse student, een 2e masterstudie bij prof. Mie Miki in Essen (Duitsland) te volgen. Dit traject heeft mij heel veel gebracht.

Aangezien mijn studie begon als non-EU student, had ik geen mogelijkheden om zelf aan een goed instrument te komen. Het was mij toen ook nog niet duidelijk hoe belangrijk een topinstrument voor een musicus is. Nu kan ik dat begrijpen! Ik ben Stichting Eigen Muziekinstrument zeer dankbaar. Zonder hen was het voor mij niet mogelijk geweest om een Pigini NÒVA, een revolutionair instrument op accordeongebied met geweldige klank, mechaniek en veel mogelijkheden aan te schaffen. Voor een toppresentatie heeft een musicus een topinstrument nodig! Nogmaals bedankt SEM!!!