Slava Presnyakov

Piano

Tijdens mijn Master-studie aan het Conservatorium van Amsterdam ben ik in contact gebracht met de toenmalige eigenaar van dit instrument. Vanaf het eerste moment dat ik deze Steinway zag, was ik meteen onder de indruk! Het was toen mogelijk om vanaf dat moment dit geweldige instrument in bruikleen te krijgen – ik had echt een goed instrument nodig om vooruit te gaan! Na het afronden van mijn studie kwam de mogelijkheid naar voren om dit instrument aan te kopen. Ik heb geen moment getwijfeld daaraan, maar toch wel even aan de financiering. Een Steinway is namelijk een van de duurste vleugels die er bestaan, maar dit is niet zomaar…

Voor een pianist is het zo ontzettend belangrijk om constant op een goed instrument te studeren, want tijdens mijn studie was dat al ontzettend moeilijk en wij moeten de hele tijd ons ‘aanpassen’ aan alle vleugels in alle concertzalen en studieruimten dat we heel moeilijk die belangrijke finesse en details in ons touche kunnen meesteren. Dit instrument is van zeer hoge kwaliteit en stelt mij in staat om grote vooruitgang te boeken, zowel in technisch als in muzikaal opzicht. Ik ben ontzettend gelukkig dat ik samen met deze Steinway mijn verdere muzikale carriere op deze manier tegemoetkom!

Via de toenmalige eigenaar ben ik in contact gebracht met SEM. We moesten een groot bedrag bij elkaar zien te vinden en mede dankzij veel mensen en organisaties heb ik samen met de Stichting uiteindelijk mijn aanvraag kunnen afronden!

Hartelijk dank voor alle steun!