Sevilya Hendrickx

Altviool

Smoorverliefd om mijn Maurizio Tadioli.

Ik ben uiterst gelukkig om met u te delen dat ik dankzij Stichting Eigen Muziekinstrument in staat ben geweest mijn eigen droominstrument aan te schaffen.

Voordat ik mijn studie begon aan het Koninklijk Conservatorium heb ik een eigen  altviool aangeschaft. Ik had echter niet de financiële middelen een instrument van een professioneel hoog niveau aan te schaffen. Ondanks dat het Instrument mij goed gediend heeft, werden de grenzen aan het instrument erg zichtbaar tijdens mijn studie. Ook mijn docenten hebben mij verteld dat het instrument mij beperkte me verder te ontwikkelen en we zijn op zoek gegaan naar een  instrument dat bij mij past.

Medio 2014 heb ik via mijn docent een altviool van Maurizio Tadioli gevonden uit 1987. Toen ik voor het eerst op hem speelde was het eerst even wennen; het instrument is namelijk een slag groter dan mijn vorige instrument. Maar naarmate ik hem beter leerde kennen ben ik smoorverliefd geworden op het instrument. Het heeft een enorme volle klank en een uitzonderlijk breed palet van kleurmogelijkheden. Het instrument heeft mij veel meer artistieke mogelijkheden gegeven en de vrijheid mijzelf volledig uit te drukken.

Dankzij de flinke bijdrage van Stichting ICT en SEM is mijn droom in vervulling gegaan en kan ik mij volledig kunnen richten op de muziek. De aanschaf van het instrument heeft al zijn directe vruchten afgeworpen want ik ben onlangs aangenomen bij Het Residentie Orkest in Den Haag! Dankzij de hulp van deze fantastische stichtingen kan ik mijn toekomstige muzikale ambities waarmaken!

Vele malen dank!

Sevilya