Sebastiaan Kemner

Baroktrombone

“Met deze baroktrombone kan ik de oude muziek spelen wanneer ik wil”.

In het vierde jaar van mijn bachelorstudie trombone aan het Conservatorium van Amsterdam kwam ik voor het eerst in aanraking met de baroktrombone. Ik kon het instrument van mijn docent lenen voor een eerste kennismaking met de schat aan muziek die gecomponeerd is voor ons instrument in de Renaissance en vroege Barok. Dankzij het samenspelen met strijkers, zangers en andere blazers werd mij al snel duidelijk dat dit gedeelte van de geschiedenis van de trombone werkelijk uniek is en onmisbaar voor mijn ontwikkeling als trombonist en musicus. Sindsdien heb ik regelmatig de kans gekregen om prachtige oude muziek te spelen met verschillende ensembles en in verschillende bezettingen, maar elke keer met een geleende trombone.

Ik ben op zoek gegaan naar een eigen instrument en heb meteen de bouwer van mijn moderne instrumenten, de firma Thein uit Bremen, gevraagd of ik ook één van hun baroktrombones mocht uitproberen. Samen met de gebroeders Thein hebben we het instrument (een replica naar een trombone uit 1631) aangepast zodat het helemaal bij mij past.

Dankzij de Stichting Eigen Muziekinstrument heb ik deze trombone kunnen kopen zodat ik gewoon kan spelen wanneer ik wil!