Sanne Huijbregts

Xylosynth

“Ik ben van oorsprong zangeres, maar ik heb de vibrafoon altijd als tweede instrument geambieerd. Het instrument wat ik door de hulp van Stichting Eigen Muziekinstrument heb kunnen aanschaffen is dan ook een Xylosynth, een elektrische vibrafoon.

Zoals de naam verraad is het een Xylofoon-Synthesizer, oftewel een door mallets aangestuurd midi-instrument. In feite een instrument dat lijkt op een vibrafoon of marimba zonder buizen, en dus zonder eigen akoestisch geluid maar een midi-output en daardoor oneindige opties aan sounds. Daarnaast is het een elektronisch instrument, wat het heel makkelijk maakt met live-electronics en Ableton op het podium te werken. Ik kan dit instrument dus direct loopen of er effecten zoals delay en reverb op toepassen en nog veel meer, iets wat met een gewone vibrafoon veel moeilijker of zelfs onmogelijk zou zijn geweest.

Ik ben Stichting Eigen Muziekinstrument erg dankbaar voor de financiële steun die ze me hebben kunnen geven voor het kopen van mijn instrument. Ik ben er enorm gelukkig mee, en zonder de hulp van SEM was het voor mij niet mogelijk geweest om zelf een Xylosynth te bezitten.”