Renee Timmer

Cello

Een leven zonder cello kan ik me niet meer herinneren. Ik ben op jonge leeftijd begonnen met cello spelen en de cello is een deel van mij geworden. Daarom is het belangrijk dat mijn eigen instrument perfect bij me past.

Het bezitten van een eigen instrument is een droom voor elke musicus. Mijn oude cello was een prima studie-instrument maar om me verder te ontwikkelen had ik toch echt een nieuwe nodig. Ik ging op bezoek bij Hein Woldring in Groningen, waar ik al mijn hele leven kom. Ik wist dat hij mooie instrumenten maakte dus heb ik er een paar uitgeprobeerd. Ook was hij bezig met het bouwen van een nieuwe cello, volgens hem interessant voor mij, dus ik mocht hem als eerste uitproberen wanneer hij klaar was.
De cello van Woldring is dus splinternieuw en ik ben de eerste die er op speelt. Dit maakt dat het instrument naar mij toe kan groeien en ik naar het instrument. Dat is voor mij heel bijzonder. Een nieuwbouw cello aanschaffen kan een risico zijn maar bij deze cello merk ik dat het goed zit. De cello had vanaf het begin al karakter en een fluweelzachte klank waar ik heel erg van hou. Ook is hij krachtig en dragend. Alles wat ik in een instrument zoek.

Het aanschaffen van een instrument is financieel gezien echter niet makkelijk. Ik ben de Stichting Eigen Muziekinstrument en Aleid van Beuningen ontzettend dankbaar dat zij mij hebben geholpen en gesteund in het aanschaffen van dit prachtige instrument waar ik de rest van mijn leven mee verder kan.