Pim Boons

Contrabas

In september 2010 begon ik aan mijn master studie contrabas. Op dat moment speelde ik op een klein Frans instrument dat met name voor het hoge solo werk prachtig klonk. Maar met de ambitie om orkest musicus te worden had ik niet veel aan een contrabas die in de laagte eigenlijk niet veel voorstelde.

Samen met mijn docent, Carol Harte, ben ik op zoek gegaan naar een instrument waarmee ik niet alleen het vereiste solowerk voor audities mee kon spelen, maar ook de orkestpartijen. Gelukkig vond ik na lang zoeken dat ene instrument wat voldeed aan die eisen. Ik moet eerlijk toegeven, het was geen liefde op het eerste gezicht. De klank en speelbaarheid waren zo anders dan ik gewend was en mijn techniek was nog helemaal niet aangepast aan mijn nieuwe contrabas.

Na een tijdje begon ik niet alleen te wennen aan de klank, maar begon ik het ook nog heel erg mooi te vinden. Zo mooi, dat hij nooit meer weg mocht.

Om het financiële plaatje rond te krijgen heb ik mijn oude bas moeten verkopen, wat gelukkig geen probleem was. Helaas was dat niet genoeg om mijn nieuwe instrument mee te kunnen financieren. Daarom heb ik een aanvraag ingediend bij Stichting Eigen Muziekinstrument. Dankzij de helpende hand van SEM en uiteraard Aleid van Beuningen heb ik de contrabas waar ik naar opzoek was kunnen kopen.

Elke dag dat ik op mijn instrument kan spelen, voel ik me niet meer geremd door de beperkingen van een contrabas, maar voel ik de potentie om te groeien. Voor deze kans ben ik Aleid en SEM heel erg dankbaar.