Pieter Mark Kamminga

Pieter Mark Kamminga

Pauken

Voor mij was de urgentie zeer hoog om een set pauken aan te schaffen. Met deze set kan ik audities en symfonische projecten professioneel voorbereiden en geeft het me de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen als paukenist. Door deze pauken kan ik in mijn ontwikkeling als paukenist echt bezig gaan met details en het vak van paukenist.

Deze pauken hebben een fijnstemmer welke ook op vrijwel alle pauken zitten waar een proefspel op wordt gehouden. Door hier elke dag mee te kunnen spelen en studeren geeft dat me dat de mogelijkheid om dit aspect van intonatie en het fijnstemmen van de pauken tot in de puntjes te beheersen. Daarnaast zitten de pedalen van deze pauken in het midden waardoor ik ze zowel in Duitse opstelling als in Amerikaanse opstelling neer kan zetten. Deze twee opstellingen zijn de standaard in de wereld. Door deze veelzijdigheid kan ik wereldwijd audities gaan doen.

Door de aanschaf van deze pauken ben ik als paukenist compleet en kan ik me verder ontwikkelen. Daar ben ik SEM zeer dankbaar voor en wil iedereen bedanken die dit mogelijk gemaakt heeft.