Niels Pol

Hobo

Nadat ik tijdens mijn studie aan het conservatorium zowel een hobo als althobo heb aangeschaft met hulp van familie en eigen spaargeld, had ik helaas niet meer de financiële middelen om mijn instrumentarium nog aan te vullen met een hobo d’amore. Nadat ik met enig geluk meerdere keren een hobo d’amore heb kunnen lenen van andere hoboïsten kwam ik tot de conclusie dat het echt noodzakelijk is om als hoboïst ook over een hobo d’amore te beschikken.

Toen ik op zoek ging naar mogelijkheden om fondsen te werven kwam ik al snel uit bij Stichting Eigen Muziekinstrument. Gelukkig was SEM bereidt om mij te helpen met fondsenwerving. Dankzij Aleid van Beuningen en SEM kon ik al snel samen met Willem Uiterlinden van hoboatelier Nijhof Muziek Zwolle naar Parijs afreizen om daar in het atelier van Lorée op zoek te gaan naar een geschikte hobo d’amore. Al snel vond ik een schitterend instrument die erg goed bij me past.

Ik ben Stichting Eigen Muziekinstrument ontzettend dankbaar voor de steun die ze mij heeft gegeven, zodat ik een hobo d’amore heb kunnen kopen, waar ik met veel plezier op speel en zal blijven spelen.

Nijhof Muziek Zwolle: www.hoboatelier.nl