Michela Amici

Harp

Muziek is iets wat overal terugkomt en altijd stand zou houden ongeacht wat, maar in welke vorm is vandaag de dag de grote vraag. De kwaliteit van deze vorm is afhankelijk van het belang dat mensenen organisaties hierin stoppen. Gelukkig is er een organisatie zoals Stichting Eigen Muziekinstrument die dit belang serieus neemt. SEM heeft mij geweldig geholpen en ik kan jullie niet genoeg bedanken.

Niet alleen vanuit mijn oogpunt, maar wat jullie voor ons doen in naam van de muziek. De baroque harp is een wonderbaarlijk instrument welke niet veel meer wordt gezien, maar wel veel heeft betekend in die tijd. De harp die ik heb gekocht dankzij jullie steun is een replica van een instrument uit de tijd van Claudio Monteverdi. Om dit goed te kunnen bespelen moet ik mij specialiseren in dit instrument. Er zijn namelijk weinig baroque harp bouwers ter wereld die dit instrument kunnen maken en Rainer M Thurau kan ze maken met een zeer verfijnde en volle klank. Niemand heeft daadwerkelijk de baroque harp kunnen horen zoals het ooit heeft geklonken. Je moet daadwerkelijk een stap terug in de tijd zetten, om zo een stap vooruit te zetten in de muziek.

Het is een prachtig instrument om dit avontuur mee aan te gaan. Dankzij de steun vanuit SEM was dit anders niet mogelijk geweest en voel mij ook verplicht om het maximale uit mijzelf en dit instrument te halen. Nogmaals heel erg bedankt voor de goede begeleiding, updates en toekomstperspectief wat jullie mij hebben kunnen bieden.