Michel Xie

Vleugel

"Voor pianisten is een eigen instrument al helemaal belangrijk. Wij spelen overal op een ander instrument en moeten ons daar altijd aan aanpassen”.

Een goed instrument is zeer belangrijk voor een musicus. Men heeft een instrument nodig die voldoende mogelijkheden biedt om de bespeler in staat te kunnen stellen om te groeien. Voor pianisten is een eigen instrument al helemaal belangrijk. Wij spelen overal op een ander instrument en moeten ons daar altijd aan aanpassen. Je moet binnen enkele minuten een onbekend instrument leren kennen en er een concert mee geven. Uiteraard leer je daar veel van, maar met een eigen, vertrouwd instrument kan je groeien, ontwikkelen, ontdekken. Een instrument als deze miste ik tijdens mijn dagelijkse leven.

Thuis hebben we een piano staan waarvan de klankmogelijkheden beperkt zijn. Daarom was ik op zoek gegaan naar een instrument dat veel meer mogelijkheden in klank en kleuren bood. Na een maandenlange zoektocht ben stuitte ik op een Yamaha C5 uit 1981. Meteen vanaf de eerste aanslag voelde het goed aan. Ik raakte er steeds meer gehecht aan en was ervan overtuigd dat ik met dit instrument kon groeien. Deze vleugel heeft een rijk klankenpalet en heeft een heldere basregister en is kleurvol in het hoge register. Door de snelle repetitie van de toetsen, voelt het instrument in zijn totaal ontzettend fijn aan.

Helaas hangen er aan mooie dingen vrijwel altijd een groot prijskaartje aan. Samen met mijn moeder was het onmogelijk om dit bedrag bij elkaar te halen. Daarom heb ik hulp gezocht bij Stichting Eigen Muziekinstrument en Aleid van Beuningen heeft me daarin fantastisch bijgestaan! Dankzij haar inspanningen werd het mogelijk om dit mooie instrument aan te schaffen. Daarom ben ik Stichting Eigen Muziekinstrument zeer dankbaar voor haar generositeit. Dankzij hun kan ik me daardoor volledig concentreren op mijn ontwikkeling als pianist.

Michel Xie

Website: www.michelxie.com