Marlon Dek

Cello

Na heel veel jaren op een fijn instrument van het NMF te hebben gespeeld, wilde ik heel graag een eigen instrument. Per toeval, ongelooflijk, stuitte ik op een cello van een Franse celliste, cello-solo in de Radio France. Na hem speciaal uit Parijs te hebben opgehaald, heb ik hem mogen uitproberen en was direct verkocht. Zo een warme klank en gemak om op te spelen! Dit gaf mij dusdanig veel inspiratie dat ik besloot om alles in het werk te stellen dit instrument te kopen, maar zoals zoveel jonge musici is het erg moeilijk zo een groot bedrag bij elkaar te sprokkelen…

Via het NMF kwam ik aan de gegevens van de Stichting Eigen Muziekinstrument. Ik heb direct contact gezocht met Aleid van Beuningen. We hebben elkaar ontmoet, ik voelde mij direct op mijn gemak en zij begreep direct heel goed wat dit instrument voor belang had voor mij. Zij heeft mij fantastisch geholpen om mijn instrument te kunnen aanschaffen, waarvoor ik erg dankbaar ben.

Ondertussen heb ik met mijn nieuwe instrument alweer diverse concerten en audities gespeeld, steeds met een mooi resultaat en het commentaar dat het instrument zo goed bij mij past. Ook start ik volgend jaar een postgraduaat studie hedendaagse muziek. Nog steeds ontdek ik nieuwe kleuren en klanken in mijn instrument, waardoor mijn muzikale ontwikkeling nog altijd doorgaat!