Marleen de Bakker

Harp

Bijna twee jaar heb ik hard gewerkt en gespaard voor een nieuwe harp.

Ondertussen veel harpen uitproberen natuurlijk zodat ik een duidelijk beeld had wat voor instrument ik graag zou willen. Al snel had ik mijn oog, of eigenlijk oor, laten vallen op een bepaald model van Lyon&Healy. De stijl 11, deze harpen hebben alles wat ik zoek in een harp: een volle klank, warm van toon, maar toch helder.

Een zoektocht naar fondsen, donateurs en sponsors volgde. Gelukkig kwam ik terecht bij de Stichting Eigen Muziekinstrument. Zij hebben me enorm geholpen met het maken van een plan voor fondsen,- en sponsorwerving.

Uiteindelijk is het me, samen met een prachtige en zeer gulle bijdrage van SEM, gelukt om het geld bij elkaar te krijgen.
Bij de harp winkel “de Zingende Snaar” kwamen afgelopen zomer twee voor mij bestelde harpen binnen. Na veel uitproberen en vergelijken ben ik verliefd geworden op één van de twee harpen. Deze harp is nog mooier dan ik me voor had kunnen stellen.
Hij heeft een hele volle, pure en diepe klank en ik kan niet wachten tot ik hem beter leer kennen en alle kleuren eruit kan halen die er in zitten.