Marinda Kusters

Piccolo

“Wat geweldig dat Stichting Eigen Muziekinstrument mij heeft kunnen helpen bij de aanschaf van dit kleine en kostbare, maar vooral dierbare instrument; de piccolo.”

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor dit hoge instrument, die je als professioneel fluitiste eigenlijk niet kunt missen. Je kunt er vele kanten mee op. Van warme klankkleuren in zachte lage melodische passages, net dat extra heldere kleurtje in het middenregister, tot een extra dimensie in een register waar geen ander blaasinstrument kan komen. Die diversiteit intrigeert me, waardoor ik een piccolo zocht die al deze mogelijkheden in zich had. Na een zoektocht kwam ik terecht bij de Duitse bouwer Mehnert, waar deze grenadille houten piccolo met zilveren mechaniek op mij leek te wachten. Vanaf de eerste tonen had ik een klik die niet meer over zou gaan. Alleen is de aanschaf van zo’n piccolo een hele investering.

Gelukkig heeft Stichting Eigen Muziekinstrument mij de mogelijkheid gegeven toch dit instrument te kunnen aanschaffen. Ik ben de donateurs en fondsen dan ook erg dankbaar! Hierdoor kan ik mijzelf optimaal blijven ontplooien en het hele palet aan klankkleuren, timbres en mogelijkheden onderzoeken en ontwikkelen op mijn eigen piccolo.

Mijn dank gaat uit naar SEM en Idske voor hun vertrouwen en steun in het bemachtigen van deze piccolo en hopelijk kunnen zij nog veel musici ondersteunen bij de aanschaf van hun ideale instrument.