Marijn Migchielsen

Contrabastrombone

De contrabastrombone is de grootste van de trombonefamilie en hoort eigenlijk bij de bastrombone zoals een alttrombone bij de tenortrombone hoort.

De contrabastrombone is de grootste van de trombonefamilie en hoort eigenlijk bij de bastrombone zoals een alttrombone bij de tenortrombone hoort. Het instrument is met name gebruikt in de hoog romantische werken van bijvoorbeeld Wagner en Strauss. Vaak zijn dat de stukken die op een auditie voor een orkestbaan gevraagd worden. Om een auditie zo goed mogelijk voor te bereiden is een eigen instrument zeer wenselijk.

Het instrument dat inmiddels is aangeschaft komt van de Firma Thein in Bremen. De gebroeders Heinrich en Max Thein zijn gespecialiseerd in het bouwen van hoogwaardige handgemaakte koperblaasinstrumenten.

Ik heb al een tenor en een bastrombone van hetzelfde merk en ik ben ongelooflijk blij met deze instrumenten. De kwaliteit en klankeigenschappen van de instrumenten zijn fantastisch, dit komt mede doordat elk instrument persoonlijk op maat wordt gebouwd. Ook de nieuwe contrabastrombone waarvan ik sinds kort de gelukkige eigenaar ben is helemaal super!

Mijn sponsor en Stichting Eigen Muziekinstrument zal ik dan ook altijd dankbaar zijn!!