Marijke Schroër

Bariton saxofoon

Zoals bij nagenoeg alle beroepsmusici lag  ook mijn passie al op zeer jeugdige leeftijd bij de muziek en dan in het bijzonder bij het bespelen van instrumenten. Al vrij snel wist ik een keuze te maken voor een instrument wat voor mij als “eigen”voelde; de saxofoon. Gedurende mijn studie, Bachelor in Groningen en Master in Amsterdam, bemerkte ik dat mijn keuze de juiste was. Mijn voorliefde voor de saxofoon is er alleen maar sterker op geworden.

Je vanaf zeer jonge leeftijd gesteund voelen door je directe omgeving en je vol passie kunnen storten op iets waar je in geloofd is iets waardevols waar je tot in lengte van jaren mee vooruit kunt.  Bij de afsluiting van mijn studie en de daarmee gepaard gaande leeftijd horen echter ook andere zaken die tot dan toe voor mij niet echt speelden: in je eigen levensonderhoud voorzien.

Overal waar je bent en overal waar je naar toe gaat, bij alles speelt muziek een prominente rol, van geboorte tot overlijden. Mensen kunnen beroeren met het maken van muziek , waar ook ter wereld, geeft mij enorm veel voldoening. Het is dan ook niet de financiële vergoeding die er soms tegenover staat waar je de voldoening uit moet halen. Het is echter wel de financiële vergoeding  die nodig is om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Vorenstaande maakt soms dat je keuzes moet maken die niet altijd overeenkomen met je eigen passie.

Naarmate ik me zelf verder ontwikkel  en op zoek ben naar de onbegrensde mogelijkheden binnen de muziek ontkom ik er niet aan om te investeren in andere soorten saxofoons. Het bezitten hiervan maakt het voor mij mogelijk om deel te kunnen nemen aan concerten met de diverse ensembles waar ik in speel. Het geeft enorm veel nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden die tot uiting komen  tijdens de vele concerten die ik geef en een enorme toegevoegde waarde hebben voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

De aanschaf van een goede professionele saxofoon is echter  een flinke financiële investering  welke niet zonder meer gemaakt kan worden. Via een medeberoepsmusicus  kwam ik in contact met Aleid van Beuningen van de Stichting SEM.  Een flink deel van de aanschafwaarde van mijn baritonsaxofoon werd in de vorm van een donatie door de Stichting SEM gerealiseerd. Ik ben de Stichting SEM en daarbij in het bijzonder Aleid van Beuningen hier ontzettend dankbaar voor. Zonder deze donatie was het voor  mij onmogelijk geweest dit fantastische instrument in mijn bezit te hebben.

 

www.marijkeschroer.nl

www.melismaquartet.com

www.saxyon.com

www.nootasaxophoneduo.com

www.nederlandssaxofoonocter.com