Marieke Renkema

Marieke Renkema

Fluit

Toen ik begon met mijn studie aan het conservatorium deed ik dat op een dwarsfluit die verzilverd was. Dat was toen goed, maar later begon ik toch steeds meer te merken dat dit instrument niet meer met mij meegroeide. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een fluit die meer weerstand had en nog veel verder met mij zou kunnen groeien; op zoek naar een echte professionele dwarsfluit was dus de volgende stap.

Na veel verschillende merken en materialen uitgeprobeerd te hebben kwam ik er uiteindelijk op uit dat een Japanse fluit voor mij het beste werkt. De uiteindelijke keuze is daarom gevallen op deze prachtige zilveren Muramatsu. Ik was verliefd op deze fluit vanaf het eerste moment dat ik erop speelde. Vanaf dit moment begon ik ook alle andere fluiten die op de tafel lagen te vergelijken met deze fluit. Dat was het moment dat ik wist dat dit mijn nieuwe instrument zou zijn.

Deze fluit daagt mij uit om nieuwe uitersten op te zoeken. Ik ontdek steeds weer nieuwe mogelijkheden. Ik voel dat dit instrument mij stimuleert om nieuwe dingen uit te proberen met dynamiek, maar bijvoorbeeld ook met klankkleuren. Ik heb heel veel zin om met dit prachtige instrument nog jaren nieuwe dingen te ontdekken.

Ik wil Stichting Eigen Muziekinstrument heel erg bedanken voor hun bijdrage aan mijn ontwikkeling en mijn nieuwe dwarsfluit.