Maikel Claessens

Marimba

Wij conservatoriumstudenten hebben het niet breed. We werken hard terwijl er maar weinig geld binnenkomt. Juist in deze periode hebben we geld nodig om goede instrumenten te kopen, maar onze studieschuld blijft maandelijks oplopen. Wanneer onze studie is afgerond, moeten we klaar zijn voor de echte wereld. Dat is geen makkelijke opgave.

De meeste muzikanten hebben aan één instrument genoeg, maar slagwerkers hebben er een heleboel nodig. De marimba is mijn persoonlijke favoriet. Omdat ik me voornamelijk op melodisch slagwerk en kamermuziek richt, is het hebben van een marimba erg belangrijk. Ik koos voor de Artist Alpha marimba, een nieuw model van de Nederlandse firma Adams die al tientallen jaren bij de wereldtop hoort. Hoewel ik al veel marimba’s bespeeld heb, zijn deze Adams Artist Alpha marimba’s stuk voor stuk heel speciaal. Ze hebben een modern design, een volle warme klank en een vrijwel onevenaarbare kwaliteit.

Dankzij Stichting Eigen Muziekinstrument staan we er gelukkig niet helemaal alleen voor. Zelfs in moeilijke tijden zijn er mensen die ons willen ondersteunen en die de passie en gedrevenheid van muzikanten koesteren. Stichting Eigen Muziekinstrument is een geweldig initiatief dat deze bijzondere mensen de mogelijkheid biedt om een muzikant te ondersteunen en van een topinstrument te voorzien.