Maartje Valk

Piccolo

Ik ben SEM heel dankbaar voor alle hulp die ik heb gekregen. Dankzij de stichting heb ik mijn piccolo kunnen aanschaffen. Ik bespeel al een fantastisch instrument (dwarsfluit) en begin volgend jaar mijn studie aan het conservatorium. Ik ging steeds serieuzer met muziek bezig, en ik begon te merken dat ik in orkesten maar ook in kamermuziekverband, in ensembles vaak een piccolo nodig had.

Ik had er echter geen en leende een tijdje de piccolo van het Twents Jeugd Symfonie Orkest. Dit instrument lag mij echter totaal niet, ik kreeg er geen mooie klank uit en hij ‘sprak niet fijn aan’. Ik ging dus op zoek naar een ander instrument en toen ik dat met mijn docent besprak, wist zij toevallig iemand die een piccolo wilde verkopen.
Het is een Philipp Hammig piccolo, gebouwd in 1985 in Duitsland. Ik mocht hem thuis uitproberen en vanaf de eerste noot die ik erop speelde, voelde ik hoeveel makkelijker het instrument speelde in vergelijking met de piccolo die ik leende. Daarnaast, omdat hij tweedehands was, lag hij niet zo heel ver buiten mijn budget. Viavia hoorde ik over de stichting en ik heb meteen contact gezocht.
Het gedeelte wat ik niet kon betalen, heeft SEM voor mij kunnen werven. Het contact met de stichting was heel open en fijn, en het betekent heel veel voor mij dat ze zich voor mij in hebben willen zetten!

Maartje Valk

Website: www.maartjevalk.nl