Lisanne Clignett

Lisanne Clignett

Viool

De master aan het conservatorium beginnen bij een nieuwe docent betekende ook een volgende stap in mijn ontwikkeling als musicus. Een eigen instrument is daarbij van essentieel belang, omdat het de kans geeft om je volledig met het instrument te verbinden en gedurende een lange tijd je spel erop te ontdekken en te ontwikkelen. Hierdoor startte ik mijn zoektocht naar een eigen viool.

Op aanraden van medemusici kwam ik al gauw terecht bij de werkplaats van Marc de Sterke in Emmendingen, Duitsland. De derde viool die ik daar in handen kreeg betoverde mij met zijn mooie klank en ik werd op slag verliefd op het instrument. Met geen enkel ander instrument voelde ik de klik die ik met deze viool ervaar. Het gemak waarmee ik toon kreeg uit dit instrument en de eigenheid die ik van de viool terugkreeg tijdens het spelen erop was voor mij uniek. De diepe toon in combinatie met brilliance vormt het ideale karakter. Dit instrument heeft solistische eigenschappen met zijn heldere toon, maar is ook zeer geschikt voor kamermuziek en in het orkest door de warme klank waardoor hij goed mengt met andere instrumenten. Deze viool voegt oneindig veel kleuren toe aan het palet en ik weet zeker dat er de komende tijd alleen maar meer tinten bijkomen. De prachtige klank inspireert mij en geeft mij de mogelijkheid om de muziek nog beter over te brengen.

Ik wil de Stichting Eigen Muziekinstrument heel erg bedanken voor hun grote steun. Zonder hen was deze droom niet gerealiseerd. Ik kijk ernaar uit om mij samen met dit instrument te ontwikkelen.