Lisa Schreiber

Saxofoon

Voor mij is het beoefenen van kunst een proces om mijn individuele stem in de wereld te vinden. Ik geloof in de kracht van muziek om mensen te raken en bij te dragen aan een waardevolle sfeer. Op deze reis en missie is het belangrijk dat mijn instrument mij ondersteunt en de nodig vrijheid en flexibiliteit biedt, maar ook betrouwbaar en stabiel is zoals een goede vriend.

De altsaxofoon is de meest ‘reguliere’ saxofoon van de hele saxofoonfamilie waar ij het meest mee werken en waarvoor ook het meest repertoire is geschreven. Omdat ik mij heb ontwikkeld, ben ik de instrumenten ontgroeid waarop ik de afgelopen jaren heb gespeeld en het was de hoogste tijd voor mij om een nieuw instrument te vinden om mij daarop optimaal verder te kunnen ontwikkelen.

Na een zoektocht van meerdere jaren en omdat ik steeds beter wist waar ik op moest letten en waar precies ik naar zocht, heb ik eindelijk mijn droominstrument gevonden. Het is een altsaxofoon van het merk Buffet Crampon model S1 Prestige gebouwd in de jaren 1981. Hoewel het een vintage saxofoon is, is het in een uitstekend staat. Er was nauwelijks op gespeeld. Het instrument onderscheidt zich verder door de warme kleuren, het sterke karakter, de individualiteit en flexibiliteit, een diep klank en een goed gebalanceerde intonatie. Deze saxofoons worden tegenwoordig niet meer gemaakt, elk instrument is echt ‘one-of-a- kind’ en ik was dus bijzonder blij om een te vinden die zo goed bij mij en mijn behoeften past.

Ik dank SEM van harte voor hun waardevol ondersteuning in de aankoop van dit prachtig instrument dat me zeker nog lang op mijn weg zal begeleiden en veel vreugde zal brengen!