Lidy Blijdorp

Cello strijkstok

Als er íemand veel te danken heeft aan de Stichting Eigen Muziekinstrument, dan ben ik het wel. Toen ik 15 was, kreeg ik dankzij de enorme energie en inspanningen van de oprichtster van de SEM, Judith van Waveren, een eigen cello, gebouwd door de Nederlandse vioolbouwer Saskia Schouten. Meer dan de helft van het aankoopbedrag werd door sponsors betaald. Deze cello heeft mij in staat gesteld het vak te leren op een prachtig instrument en vooral mijn klank steeds beter te ontwikkelen.

Toen onlangs bleek dat ik een betere stok nodig had, kon ik weer rekenen op de Stichting Eigen Muziekinstrument. Mijn eigen stok was wel mooi, maar veel te licht om goed klank te kunnen maken, wat bij soloconcerten met orkestbegeleiding een probleem was. Door sponsoring van o.a. de SEM kon ik een prachtige stok van Harm Bakker kopen, weer een Nederlandse bouwer. Deze stok kon precies bieden wat ik nodig had: genoeg gewicht voor een grote klank, een mooie, warme toon en een goede wendbaarheid.

Ik ben de Stichting Eigen Muziekinstrument dan ook zeer dankbaar voor de mogelijkheid die zij mij gegeven heeft om goede instrumenten aan te schaffen!