Laura Groenestein-Hendriks

Altviool

In oktober 2012 hoorde ik dat een oud collega een mooie altviool thuis had liggen. Omdat ik op zoek was naar een goede en mooie altviool, was ik erg nieuwsgierig. Ik mocht het instrument proberen, en binnen een paar minuten was ik verkocht: dit was het instrument waar ik jaren lang naar op zoek was geweest! Een uur later speelde ik mijn eerste concert erop. Zo vertrouwd voelde het meteen.

De dagen erna was ik in de wolken. Ik genoot zo van de alt met zijn vele kleuren. Maar als snel kwam ik terug in de werkelijkheid, en realiseerde ik me dat ik nog helemaal niet wist hoe ik de aanschaf zou moeten financieren. Met de verkoop van mijn eigen alt en een lening zou ik nog steeds een financieel gat hebben. Gelukkig kwam ik toen op de website van SEM, en heb ik direct contact opgenomen met Aleid. Nadat ik alle formulieren en brieven had verzameld, mocht ik bij haar op gesprek komen.

Aleid ging haar best doen om mij te helpen, en dat heeft ze zeker gedaan! Toen duidelijk werd dat ik de altviool kon kopen, kon ik het geweldige nieuws nauwelijks bevatten. De altviool is nu echt van mij! Elke dag geniet ik meer van de mogelijkheden die het instrument biedt. Samen zijn we aan een ontdekkingsreis door de wereld van klank en klankkleur begonnen.

Mijn eigen alt, en ik!