Kevin Otte

Klarinet

Voordat ik auditie deed op het conservatorium merkte ik al dat ik veel problemen had met het bespelen van mijn instrument. De klankkleur uit het instrument was niet optimaal en het koste veel inspanning om zuiver te spelen. Intoneren was heel moeilijk bij vele noten op het instrument, vooral in de hoogte. Ik moest vaak grepen gebruiken die niet gebruikt worden op een professioneel instrument om zo toch een zuivere klank te krijgen.

In mijn eerste jaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bleek dat dit instrument mijn ontwikkeling als professioneel musicus in de weg zat. Ik heb vele lessen moeten besteden aan intoneren op een instrument waar dat praktisch onmogelijk op is. Mijn docent Pierre Woudenberg adviseerde mij om over te stappen naar klarinetten van Wurlitzer. Toen ik de kans kreeg om erop te spelen merkte ik al meteen dat dit excellente instrument goed bij mij past. Ik kon direct vrij gemakkelijk zuiver spelen met een heldere en warme klank. Nadat ik erop gespeeld had merkte ik al meteen dat ik niet door kon gaan op mijn oude instrument.

Ik speel nu al een aantal maanden op de klarinetten A en Bes van Wurlitzer. In het begin was het best wennen om dit nieuwe instrument te bespelen. Het overstappen naar een ander instrument kost namelijk tijd. De instrumenten bevallen mij thans heel goed. Ik heb grote stappen gemaakt in een hele korte tijd door op deze instrumenten te spelen. Om de stap te maken naar een professionele muzikant heb je een professioneel instrument nodig en dat realiseer je je heel goed als je jezelf ontwikkelt op een goed instrument.

Omdat de instrumenten prijzig zijn zocht ik naar mogelijkheden om het instrument te financieren. Gelukkig vond ik Stichting Eigen Muziekinstrument. Ik wil graag Stichting Eigen Muziekinstrument en vooral Aleid van Beuningen bedanken voor de financiële bijdrage en adviezen die mij gegeven zijn om dit instrument af te betalen. Ik hoop dat in de toekomst nog vele jonge musici kunnen worden ondersteund door Stichting Eigen Muziekinstrument en wil daar ook graag aan bijdragen.