Karinke Grandia

Karinke Grandia

Altviool

Een aantal jaar geleden begon ik met veel enthousiasme aan mijn studie Klassiek Altviool aan het Utrechts Conservatorium. Al snel bleek dat mijn instrument beslist niet toereikend was voor wat ik qua niveau nodig had. Toen begon de zoektocht naar een instrument. Het begon met hoge kwaliteit huur-alten, maar mijn eisen werden steeds hoger en mijn klankideaal werd steeds duidelijker. Na lang speuren in alle hoeken van het land kwam ik op een gegeven moment uit bij Bolink in Hilversum. Hij had een aantal prachtige professionele altviolen die ik mocht proberen. Langzaam werd mij duidelijk dat dit was wat ik zocht. De diepe en warme kern in de klank raakte me en bracht het beste in me naar boven.

Na een aantal maanden op een altviool van Bolink te hebben gespeeld moest ik de keus maken: kopen of teruggeven aan de eigenaar waar ik hem van huurde. Juist toen ik in deze tweestrijd stond kwam er een telefoontje dat ik een nieuw instrument kon proberen van Bolink. Toen ik dat instrument in handen had was de keus niet meer zo moeilijk. Het was de volmaakte versie van de alt die ik huurde.

Mede dankzij de donatie van SEM kan ik nu dit prachtige instrument aanschaffen en kunnen ik en mijn publiek steeds weer genieten van de echte diepe altvioolklank. Het is elke dag weer een feest om dit bijzondere instrument te mogen gebruiken en er mee te ontwikkelen tot de professional die ik wil zijn.