Jules Baeten

Klarinet

Al van jongs af aan heb ik veel interesse in alles wat met muziek, en daarbij in het bijzonder klarinet, te maken had. Mijn voorliefde ging dan ook uit naar het zoeken van verschillende materialen en daarbij te ontdekken welke invloeden deze op het klarinetspel en de klank hebben.

Op deze manier ben ik een zeven tal jaar geleden bij de Duitse klarinetten bouwer Schwenk und Seggelke uitgekomen. In 2015 ben ik dan ook voor de eerste keer naar hun toe gegaan. Direct was ik gecharmeerd door hun uitzonderlijke kwaliteit, klank en timbre.

Toen ik de boxwood set van mijn leraar mocht lenen om het Beethoven septet op te spelen was ik direct verkocht. Zowel medestudenten, menig professionele klarinettisten als ikzelf waren onder de indruk van deze instrumenten. Ik stelde direct vast dat het een verrijking voor mijn verdere ontwikkeling ging zijn.

Doordat deze instrumenten van boxwood zijn gemaakt zal ik dichter bij de oorspronkelijk door de componist beoogde klank komen te staan. Dit doordat de klarinetten t.e.m. de romantiek in deze houtsoort gebouwd werden. Door het aanschaffen van deze instrumenten gaat er voor mij een nieuwe muzikale wereld en een nieuw kleurenpalet open, een die voorheen niet mogelijk was. Dit resulteert dan ook in een grote hoeveelheid nieuwe inspiratie voor mij.

Graag wil ik zowel de donateurs als Stichting Eigen Muziekinstrument enorm bedanken voor het mogelijk maken van deze aankoop. Ik ben verheugd vanaf heden deel uit te maken van de SEM-community!