Joël Helmer

Pigini Super Bayan Sirius

Sinds eind november 2011, ben ik de trotse eigenaar van een geweldige, goed gestemde, mooie, gewoonweg fantastische, het wordt toch maar tijd om er een punt achter te zetten, Pigini Super Bayan Sirius. Als eerste wil ik Stichting Eigen Muziekinstrument graag bedanken voor het mede mogelijk maken van de aanschaf van dit instrument. Op mijn oude instrument kon ik gewoon niet meer verder, het was tijd om van een studie-instrument over te gaan op een echt concert-instrument. Daarnaast speel ik een Russisch systeem, wat in West-Europa maar heel weinig gespeeld wordt en dus niet in muziekwinkels te koop is. Dit instrument wordt met de hand gemaakt en kan gedeeltelijk worden aangepast aan wensen en behoeften van de bayanist.

Deze bayan is namelijk niet gewoon een instrument, het is een instrument van het topsegment. Een instrument met een varia aan mogelijkheden, aan klanken, die mooi rond en gedempt kunnen klinken door de extra klankkamer, maar ook massief als een orgel met alle registers open getrokken. Het instrument klinkt niet alleen groots, het heeft ook een net zo grote basis voor mijn toekomstige studie gelegd. Wat is een muzikant namelijk zonder zijn instrument? Niets. Wat is een muzikant met een redelijk instrument? Hij heeft de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op muzikaal gebied. Wat is een muzikant met een fantastisch instrument? Een muzikant met zo’n instrument heeft de mogelijkheid om zich, niet deels, maar volledig te ontwikkelen, waarmee ik volop bezig ben.

Daarom wil ik SEM uit de grond van mijn hart, bedanken voor deze mogelijkheid. Het is namelijk niet makkelijk om zo’n instrument te kunnen bekostigen.

Zoals ze in Rusland zouden zeggen:
Спасибо!