Jeroen Vermazeren

Jeroen Vermazeren

Trombone

Als bastrombonist speel ik in verschillende orkesten, ensembles en bigbands. Ik merkte echter dat de tuba een waardevolle aanvulling is in de muziekwereld en dankzij Stichting Eigen Muziekinstrument heb ik dit instrument kunnen aanschaffen. In de wereld van de lichte muziek voegt de tuba een unieke kleur toe. Het diepe en donkere geluid versterkt de atmosfeer van de muziek en als bastrombonist beschouw ik dit als een waardevolle aanvulling. Bovendien wint de tuba aan populariteit als basinstrument in eclectische ensembles. Dit is te zien in het werk van bepaalde muzikanten, zoals Theon Cross. Hij verkent in zijn eigen werk, maar ook in de formatie Sons of Kemet, innovatieve klanken met de tuba.

Ik heb gekozen voor de Besson Sovereign 982 estuba, welke vergelijkbaar is met de tuba zoals gebruikt wordt door het Metropole Orkest. De veelzijdigheid van deze tuba biedt mij de mogelijkheid om de komende jaren muzikaal te groeien en te vernieuwen. Bovendien ben ik momenteel in een eigen formatie aan het experimenteren met de klanken van de tuba met behulp van gitaareffecten. Het instrument stelt mij in staat om verder te onderzoeken hoe de tuba een rol kan krijgen binnen de elektronische muziek.

Ik ben enthousiast over het verkennen van nieuwe klankmogelijkheden. De tuba vergroot niet alleen mijn inzetbaarheid als muzikant, maar opent ook de deur naar verdere creatieve ontwikkelingen. Ik ben erg dankbaar dat ik dankzij SEM deze stap kan zetten. Ik kijk uit naar de muzikale avonturen die voor me liggen.