Jennifer Reins

Vibrafoon

Jennifer tijdens haar eindexamen op het Koninklijk Conservatorium. Slagwerk-concert Veni Emmanuel van James Macmillan. Met het Residentie Orkest o.l.v. Ryan Bancroft

Ik ben Stichting Eigen Muziekinstrument erg dankbaar voor de steun bij de aanschaf van mijn vibrafoon. Als slagwerker bespeel ik een groot aantal verschillende instrumenten. De aanschaf van deze instrumenten is erg kostbaar. Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium. Tijdens mijn studie heb ik veel instrumenten leren bespelen, helaas heb ik deze nu niet meer allemaal tot mijn beschikking. Ik hoop mijn instrumentarium nog verder uit te kunnen breiden de komende jaren, onder andere voor de concerten die ik geef met mijn ensemble Kluster5.

Kluster5 is een Haags ensemble met de ongewone bezetting van viool, saxofoon, slagwerk, gitaar en piano. Kluster5 speelt een breed scala aan muziekstijlen, van hedendaags klassiek tot crossover richting jazz. Door het spelen van nieuwe werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn, laat het kwintet een nog ongehoord, modern geluid horen.

Kluster5 speelt veel producties en een vibrafoon is hierbij onmisbaar. Zo heeft het ensemble o.a. gespeeld tijdens de Gaudeamus Muziekweek, de NJO Muziekzomer, Festival dag in de Branding, het Grachtenfestival en op Wonderfeel. Kluster5 werkt jaarlijks samen met de compositie afdeling van het Koninklijk Conservatorium en was te zien in het programma VPRO Vrije geluiden.

www.kluster5.nl