Jennifer Blom

Jennifer Blom

Strijkstok

Al meer dan twee jaar ben ik op zoek naar een eigen contrabas strijkstok. Ik speelde inmiddels al 8 jaar op de strijkstok die mij in bruikleen was gesteld. Hierdoor heb ik me heel fijn tijdens mijn opleidingen kunnen ontwikkelen maar steeds meer begon ik ook te voelen dat de mogelijkheden de limiet bereikten.

Naast freelance klassiek contrabassist ben ik sinds een tijdje ook bezig me als creërend muzikante te ontwikkelen: live electronics met improvisaties en eigen composities. Dit is vanuit een andere hoek musiceren dan alleen interpreteren van het klassieke repertoire zoals ik gewoon was vanuit mijn opleiding. Dit speelde een grote rol dat ik anders naar klanken op zoek ben gegaan en is mijn zoektocht veranderde.

In januari 2023 vond ik via luthier Bram de Man een Morizot contrabas strijkstok in zeer goede staat. De verkoper is een gepensioneerde contrabassist die hem zijn hele carrière in het symfonie orkest had gebruikt. De enige voorwaarde die gesteld was dat het bij een uitvoerend musicus moest komen, niet aan de muur bij een verzamelaar. Het voelde gelijk goed aan: een fijn gebalanceerde stok, makkelijk te spelen en met veel kleuren die ik nog niet gehoord had bij mijn contrabas. Dit is hem!

Dit werkt heel motiverend: hiermee kan en wil ik me verder ontwikkelen! De strijkstok speelt heerlijk met mijn bas. Voor zowel orkest- en kamermuziek repertoire als mijn eigen composities is het een feest om erop te spelen. Ik ben nog steeds bezig nieuwe dingen te ontdekken.

Ik ben Stichting Eigen Muziekinstrument en de schenkers echt ontzettend dankbaar dat ze mij hebben willen steunen bij de aanschaf van deze strijkstok! Ik hoop dat zij nog lang andere musici kunnen steunen hierbij.