Jeline Weening

Jeline Weening

Saxofoon

Als saxofonist speel heb ik afgelopen jaren in verschillende orkesten, big bands en large ensembles gespeeld. In deze formaties wordt er vaak van saxofonisten gevraagd dat ze ook klarinet en dwarsfluit spelen. Deze partijen zijn verweven met de saxofoonpartijen en in de huidige beroepspraktijk is het dus een vereiste om (een van) deze instrumenten te kunnen bespelen. Het hebben van een eigen klarinet is hierbij dan ook van groot belang.

Na het alsmaar verlengen van het leencontract voor de klarinet van het conservatorium, werd het maar eens tijd voor een eigen instrument. Met dank aan de bijdrage van SEM heb ik een klarinet Buffet Crampon RC kunnen aanschaffen. Ik ben ontzettend dankbaar voor de schenking. Dit instrument past bij mij en doet mijn sound dieper en warmer klinken. Daarnaast kan ik met dit instrument nog veel groeien.

De aanschaf van dit instrument is ook een stap verder naar professionaliteit. Door de aanschaf van dit instrument kan ik nieuwe projecten aannemen en gave concerten spelen die ik anders (zonder eigen klarinet) niet had kunnen doen. Ontzettend bedankt SEM!