Inge Ariesen

Hobo

“Voor een hoboïste is het noodzakelijk over een althobo te beschikken”.

Dankzij Stichting Eigen Muziekinstrument heb ik sinds kort de mogelijkheid om op deze prachtige althobo te spelen. Als hoboïste is het natuurlijk belangrijk om te beschikken over een goede hobo, maar gedurende mijn studie aan het conservatorium en vooral ook bij het spelen in orkesten merkte ik toch dat het als hoboïste echt noodzakelijk is om ook een althobo te hebben. De althobo wordt in veel orkestwerken gebruikt en ook bijvoorbeeld in de Matthaüs- en de Johannes Passion van Bach, die ik elk jaar een aantal keer speel. Zonder eigen althobo ben je beperkt en kun je veel stukken niet spelen. Het is heel fijn dat ik nu een eigen instrument heb en me ook op de althobo verder kan ontwikkelen. Doordat ik nu de mogelijkheid om elke dag op dit instrument te spelen kan ik mijn vaardigheden op de althobo vergroten.
De althobo heb ik uitgezocht bij de firma Lorée in Parijs, waar de instrumenten gemaakt worden. Zo kon ik in alle rust het mooiste instrument uitzoeken. De beslissing was snel gemaakt: het was duidelijk dat dit instrument goed bij mij past. Het heeft een rijke, warme klank en ik kon er meteen fijn op spelen.

Ik ben Stichting Eigen Muziekinstrument en Aleid van Beuningen ontzettend dankbaar dat met hun steun een prachtige Lorée althobo heb kunnen aanschaffen.