Hilleke de Groot

Fluit

Zonder goed instrument is het onmogelijk om je optimaal te ontwikkelen als musicus. Vooral in deze tijd waarbij het, vooral als fluitist, moeilijk maar essentieel is om je te onderscheiden van anderen. De tijd was gekomen. Ik moest en zou op zoek gaan naar een betere dwarsfluit. Toen ik nog op de muziekschool zat, was mijn dwarsfluit goed genoeg. Inmiddels zat ik al bijna twee jaar op het Conservatorium en moest en zou ik toch echt overstappen op een andere dwarsfluit. Een dwarsfluit waar ik me verder op kan ontwikkelen en me kan voorbereiden op mijn eindexamen.

Het vinden van een geschikte dwarsfluit was niet gemakkelijk. Na veel verschillende fluiten te hebben geprobeerd, heb ik echter toch mijn droomfluit weten te vinden. Alleen stuitte ik op een ander probleem: hoe zou ik deze waanzinnig mooie fluit ooit kunnen betalen? Ik wist dat ik het alleen niet zou kunnen redden. Van de muziekzaak Matthew’s mocht ik mijn droomfluit een poosje in bruikleen hebben, maar na inmiddels al bijna een jaar die fluit te hebben ‘geleend’ wilden zij uiteraard ook de zekerheid hebben dat ik de fluit ook daadwerkelijk kan aanschaffen.

In die tussentijd was ik op zoek gegaan naar fondsen en stichtingen die misschien iets voor me zouden kunnen betekenen, maar dit was best lastig. Een dwarsfluit is een blaasinstrument en wordt daarom betaalbaar geacht. Voor mij is dit helaas niet het geval, maar gelukkig ben ik doorverwezen naar de Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM).

Dankzij Aleid van Beuningen van SEM is het gelukt om vier fondsen en stichtingen te vinden die wel iets voor me willen betekenen. Het lukt me dus uiteindelijk om de fluit te kunnen betalen en mijn droom te verwezenlijken. Ik ben hen allen heel erg dankbaar dat ik nu eindelijk kan zeggen dat deze fluit mijn eigen fluit is geworden.