Hanna Guirten

Hoorn

“begin 2014 werd ik voorgesteld aan mijn nieuwe instrument en het paste meteen”

Een nieuw instrument was voor mij enorm belangrijk. Mijn oude instrument was al oud en had een beschadiging in het materiaal, waardoor hij als het ware langzaam begon weg te roesten. Daarnaast was de klank te licht, ik kon er moeilijk mooi hard op spelen en het instrument projecteerde niet goed genoeg. Ook wilde ik mij altijd al oriënteren buiten Nederland en dan met name Duitsland, vanwege mijn Duitse achtergrond en omdat daar heel veel fantastisch goede beroepsorkesten zijn. In (Duitse) beroepsorkesten wordt echter op een totaal ander type instrument gespeeld, dan het instrument waar ik voorheen op speelde. Mede door al deze redenen begon het zoeken naar een nieuw instrument, waarop ik mij verder kon ontwikkelen.

Het zoeken naar een instrument vond ik best lastig. Als je instrumenten uitprobeert, merk je al heel snel of het bij je past of niet, en het duurt soms een tijdje tot je de goede gevonden hebt. Aan mijn huidige instrument werd ik in het voorjaar van 2014 voorgesteld en ik voelde meteen dat het instrument goed bij mij paste. Hij speelt makkelijk en heeft een hele mooie volle klank. Hij projecteert heel goed, waardoor ik er mooi hard op kan spelen en ik kan veel meer verschillende klankkleuren maken op dit instrument dan op mijn oude. Ook kan ik met dit instrument alle kanten op wat betreft een eventuele studie in het buitenland. Dit instrument betekent heel veel voor mijn verdere muzikale ontwikkeling.

Omdat ik in mijn eentje het geld niet bij elkaar kreeg, heb ik een aanvraag ingediend bij Stichting Eigen Muziekinstrument. Dankzij hen kon ik al heel snel dit instrument kopen, en daar wil ik Stichting Eigen Muziekinstrument en Aleid van Beuningen ontzettend voor bedanken!