Gerard Spronk

Strijkstok

‘Door de support van de Stichting SEM heb ik nu in mijn rechterhand een geweldige strijkstok, die nog vaak een glimlach op mijn gezicht brengt als ik hem uit de vioolkist haal.’

Een violist heeft twee dingen nodig om te kunnen strijken: een viool en een strijkstok. Wanneer hij naar een van de twee op zoek is, voelt dat incompleet. Door de support van de Stichting SEM heb ik nu in mijn rechterhand een geweldige strijkstok, die nog vaak een glimlach op mijn gezicht brengt als ik hem uit de vioolkist haal.

Toen ik voor het eerst de website van de stichting SEM bezocht, viel mij bij het lezen van de verhalen van de musici de persoonlijke dankbaarheid gericht aan mevrouw Van Beuningen op.
Inmiddels begrijp ik waarom dit is. Een persoonlijke interesse in de musici en een inbeelding in de wensen van een musicus maakt dat er samen gewerkt kan worden aan het doel.

In mijn geval bleek de zoektocht naar een strijkstok iets langer te duren dan voorzien. Nadat bleek dat een eerder uitgezochte stok een defect had, moest ik namelijk nogmaals op zoek. Geen verhaal zonder schokken of stoten dus, maar een verhaal met een zeer happy end en daarmee een gelukkige violist.

In dankbaarheid,

Gerard Spronk