Geerten Feller

Geerten Feller

Altviool

Gedurende een tijd ben ik actief op zoek geweest naar een nieuwe altviool. Hoewel ik al een altviool van Daniel Roye bespeelde en onder de indruk was van de klank, bleek deze soms in kamermuziekverband wat beperkt in volume. Tijdens een bezoek aan Daniel, viel mijn oog op een net voltooid instrument. Na het uitproberen was ik direct enthousiast. De klank was prachtig en de afmetingen pasten perfect bij mijn postuur.

Het feit dat ik de eerste bespeler van dit instrument zou zijn, sprak me aan. Dit betekent dat het instrument zich naar mijn speelstijl vormt en de klank met me mee evolueert. In mijn ensemble, 3VIOLAS, zullen deze altviool en de recente instrumenten van mijn collega's, ook van Daniel Roye, harmonieus samenklinken. Dit komt onze muziek ten goede, vooral qua volume, dat nu beter aansluit bij de andere twee altviolen.

Na een half jaar spelen merk ik al de positieve invloed van dit instrument. Mijn motivatie om mezelf te ontwikkelen als altviolist is gegroeid, en ik beleef opnieuw plezier aan samenwerken met fantastische muzikanten, zoals bij Pynarello, 3VIOLAS, NedPho en andere projecten. Dit instrument heeft mijn muzikale reis al aanzienlijk verrijkt.