Floris Faber

Viool

Een zoektocht van bijna drie jaar heeft mij bij veel vioolbouwers in zowel binnen als buitenland gebracht. De eisen die ik als professioneel altviolist aan een instrument stel zijn hoog. De zoektocht niet eenvoudig. Ik wilde een directe “klik” met het instrument en ook de zekerheid om met het instrument te kunnen groeien. Uiteindelijk kwam de realisatie dat ik niet eens ver van huis hoefde te zoeken. Ik hoorde dat Daniël Royé prachtige instrumenten bouwt. Royé bleek net een altviool te hebben die niet alleen perfect bij mijn postuur paste, maar die ook aan mijn wensen voldeed.

Dit moest ‘m worden realiseerde ik. Vanaf moment één dat ik op de altviool speelde, voelde ik een connectie met het instrument. De klank van het instrument is hoe een altviool moet klinken: diep en groots. Ondanks dat het een groot instrument is, speelt hij licht, wat het spelen van lange werken heel aangenaam maakt. Ik ben dan ook heel erg blij met het instrument en heb het gevoel dat in de korte tijd dat ik er op speel, het mij een geweldige muzikale boost heeft gegeven. Belangrijk ook: het geeft me enorm veel speelplezier.

Zonder de steun van de Stichting Eigen Muziekinstrument had ik deze mooie altviool nooit kunnen bespelen, daarom nogmaals veel dank!