Esther van Zijl

Operazanger

Na mijn Bachelor studie zang aan het ArtEZ conservatorium mocht ik doorstuderen in de Master. Een Masteropleiding heeft als doelstelling het verder ontwikkelen maar ook het verder specialiseren van de student. Het was mij al snel duidelijk dat ik mij wilde specialiseren in opera. Bij opera hoort niet alleen zang maar ook spel. Om in deze richting af te studeren had ik meer nodig dan de school aanbood. Ik wilde een gedeelte van de opera Ariadne auf Naxos van Richard Strauss uitvoeren omdat ik de rol van Zerbinetta wilde leren, al jaren een droomrol.

Om deze rol in te studeren heb ik de samenwerking met opera coach Brian Masuda en regisseur Jos Groenier gezocht.  Deze samenwerking heeft geresulteerd in de eindexamenvoorstelling Liefde, leed en andere vrouwenzaken en heeft 5 juli in Theater Odeon in Zwolle plaatsgevonden. Ik heb mijn master met goed resultaat mogen afsluiten!

Ik ben Aleid van Stichting Eigen Muziekinstrument enorm dankbaar dat zij bemiddeld heeft om deze kostbare begeleiding mogelijk te maken. En natuurlijk de sponsoren die bereid waren tot de bijdrage.

Ik ben onder leiding van Brian Masuda en Jos Groenier enorm gegroeid als zangeres en performer. Ze hebben met mij gewerkt aan de directheid van overdracht van een rol en aan precisie in het uitvoeren van een de gekozen stijlen klassieke muziek. Brian heeft met mij de partituur van Ariadne auf Naxos doorgewerkt en mij gewezen op de details die de rol van Zerbinetta bijzonder maken. De regierepetities waren ongelooflijk leerzaam. Het is niet gemakkelijk om van binnenuit de blijven spelen alsof elke situatie nieuw is in het heden waarin het personage zich bevindt.

Ik hoop op deze weg verder te gaan en te blijven groeien als (opera)zangeres.

Nogmaals hartelijk dank!