Ekaterina Levental

Harp

Ik heb Juut van Waveren ontmoet in 1994, toen ik net aan mijn studie harp begon aan het Conservatorium in Enschede. Ik had een zeer zwak Russisch instrument die overgekomen was uit Tasjkent (Oezbekistan) toen ik toegelaten was aan het Conservatorium. Ik was destijds ook nog als vluchtelinge in Nederland en was als een kind zo blij dat ik überhaupt mocht studeren. Mijn toenmalige docent Alex Bonnet, was niet bepaald blij met het instrument waar ik op studeerde en na een tijdje vertelde hij me dat er een mooi instrument te koop stond voor maar 22 000 gulden. Een astronomisch bedrag voor ons als vluchtelingen, zonder rechten, geld, mogelijkheden enz. Toch dacht ik: ik moet het proberen en kwam ik in aanraking met mevrouw van Waveren.

Juut was meteen enthousiast en zei dat het misschien wel zou kunnen gaan lukken. Het heeft uiteraard even geduurd maar na een tijdje, na enkele brieven, gesprekken, concerten, verkopen van mijn oude harp, een lening en dergelijke, bleek dat het onmogelijke mogelijk kon worden. En in 1995 had ik een ander instrument waar ik nog steeds! erg blij mee ben.

Ik denk met veel warmte aan mevrouw van Waveren en die tijd. het voelde alsof mijn droom uitkwam, en met hulp van Juut. Wij zijn nog steeds in contact met elkaar en ik weet dat ze ontzettend veel mensen heeft kunnen helpen met haar kennis, kontakten, ervaring, adviezen enz.

Ekaterina Levental

Website: www.ekaterina.nl